OM OSS

Personal på Gruvlyckan

CHRISTIN ANDERSSON

25 år. Född och uppvuxen i Brattfors. Bor tillsammans med sambo och 2 barn i Gåsborn. Utbildad undersköterska. Har tidigare jobbat inom vård och barnomsorg i Filipstad.

LINA KUNELIUS

30 år. Född och uppvuxen i Långban. Flyttat tillbaka från Dalarna tillsammans med sambo och 3 barn. Utbildad barnskötare. Har tidigare jobbat som dagbarnvårdare och inom förskola.HUGO CATOLINO
Kommer från Argentina. Har arbetat i Spanien och Frankrike några år före jag kom till Sverige 1983. Min grundutbildning är skådespelare men i Sverige studerade jag bl.a. Förskolelärare utbildning mellan 85-87. Jag är intresserad av pedagogiska metoder och kreativitet som ett sätt att ge barnen alla redskap för att kunna lära sig om det mesta och vara nyfikna på deras omgivning. Jag har arbetat i Västerås Kommun kulturförvaltningen i 30 år som pedagog, enhetschef och kultursekreterare fram till 2017. Parallellt med mitt arbete har jag samarbetat med Pia Holmquist och Figurteaterkompaniet sedan 2005. Figurteaterkompaniet producerar och spelar dockteater för barn från 1,5 år. Gruppen arbetar också med animerad film och produktion av film till samma åldersgrupp. Jag bor och arbetar i Långban sedan 2017.
Fungerar som Gruvlyckans förskollärare sedan 2019, är aktiv i planeringen och finns tillgänglig som mentor.


Från idé till verklighet

Under vår föräldraledighet våren 2016 satt Kristin Kårén och Lina Kunelius över en kopp kaffe hemma hos Lina och bollade lite om att det skulle vara kul att öppna en barnomsorg i Långban då det på senare tid blivit endel barn i närområdet och man annars måste åka flera mil med barnen till närmaste barnomsorg. Kristin kände för en välbehövlig paus från vården och Lina hade nyss flyttat tillbaka så tillfället kändes ypperligt att satsa på det här och samtidigt gynna bygden!

Efter en liten undersökning bland föräldrar på sociala medier fick vi bara positiv respons och hade fått ihop ett underlag att öppna en verksamhet. Vi kollade upp hur processen skulle gå till och i samma veva hittade vi C företaget som kändes som ett bra alternativ till att starta upp allt själv. Genom dem kan vi lägga all energi på verksamheten och barnen medans de sköter ekonomi, administration och står för pedagogiskt stöd (s.k. förenklat företagande).

Vi fick förmånen att hyra den f.d. förskolelokalen i Långbans skola och fick därmed tillgång till en otroligt fin inhägnad lekplats med en vacker utsikt mot sjön.

Den 2 januari 2017 började de första knattarna på Gruvlyckan att skolas in och vi hoppas på många roliga år där!

I april 2019 gick vi från familjedaghem till förskola.

Januari 2020 flyttade Kristin upp till Sollefteå och lämnade över sin plats till Christin Andersson, som driver förskolan idag tillsammans med Lina.